Αθώος ο αστυνομικός που συνελήφθη – Τι λένε οι δικηγόροι…

Από το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου κρίθηκε αθώος ο 43χρονος αστυνομικός για την υπόθεση με τα 42,5 κιλά εκρηκτικών που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της γυναίκας του, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος.

Αντιθέτως στον κουνιάδο του αστυνομικού, το δικαστήριο επέβαλε δυο μήνες με τριετή αναστολή.  

Στην απολογία του ο αστυνομικός κατέθεσε ότι δεν είχε γνώση του “φορτίου”, ότι δεν ήξερε το παραμικρό και γι’αυτό το λόγο όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ανέφερε μόνο το ονοματεπώνυμο του και όχι την ιδιότητά του. Ο ίδιος περιέγραψε την έκπληξή του, πράγμα το οποίο επισημάνθηκε και από τους αστυνομικούς που έκαναν  τον έλεγχο, και τότε τους δήλωσε “είμαι αστυνομικός, παρακαλώ να μου επιτρέψετε να κάνω ένα τηλέφωνο με ανοιχτή ακρόαση στον κουνιάδο μου”.

Να επισημάνουμε ότι ο αστυνομικός πήρε το αυτοκίνητο της γυναίκας του για να πάει στη Μεσσαρά και να επισκεφτεί ένα φίλο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Ο 53χρονος κουνιάδος του, έφτασε περίπου μία ώρα αργότερα στο Α.Τ Φαιστού από το Ρέθυμνο και ανέλαβε την ευθύνη, όπως έγραψε το Cretalive

“Eγώ αναλαμβάνω όλη τη ευθύνη” είπε ενώπιον του δικαστηρίου και πρόσθεσε ότι τα εκρηκτικά ήταν παρατημένα σε μια αποθήκη της οικογένειας τους γιατί ο πατέρας τους έβγαζε παλιότερα άδειες εκβραχισμού και γι αυτό τα χρησιμοποιούσε. Δήλωσε επίσης ότι τα έβαλε στο αυτοκίνητο για να τα απομακρύνει σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

“Ζητάω συγνώμη που έβαλα σε τόση ταλαιπωρία τον γαμπρό μου, τον αστυνομικό και την γυναίκα του, που έχουν και δύο μωρά”, είπε χαρακτηριστικά ο 53χρονος.  

Ακούστε τί δήλωσαν στην κάμερα του Cretalive οι δικηγόροι: Γιώργος Παγώνης, ο οποίος εκπροσώπησε τον αστυνομικό και Γιάννης Παρασύρης, ο οποίος εκπροσώπησε τον 53χρονο.

Μοιράσου το: