Η Yahoo και η AOL για πούλημα έναντι $5 δισεκατομμυρίων

Οι δύο ιστορικές εταιρίες της ιντερνετικής εποχής, η Yahoo και η AOL, πωλήθηκαν ξανά αφού ο μέχρι πρόσφατα ιδιοκτήτης τους δεν κατάφερε να τις αναβιώσει. Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Verizon, πούλησε τις δύο εταιρίες σε μία αμερικανική εταιρία διαχείρισης επενδύσεων, την Apollo Global Management, έναντι $5 δισεκατομμυρίων.

Η Verizon είχε αγοράσει την Yahoo το 2017 και την AOL το 2015 πληρώνοντας συνολικά $9 δισεκατομμύρια.

Η Verizon είχε αγοράσει τα δύο brands με την ελπίδα μίας γρήγορης πρόσβασης στην ψηφιακή διαφήμιση, πιστεύοντας πως είχαν ακόμα κάποια επιρροή στους καταναλωτές. Τώρα, με την πώληση, η Verizon διατηρεί το 10% των μετοχών.

Yahoo και AOL όντας πρωτοπόροι προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες πολύ πριν έρθει στο προσκήνιο η Google. Πρόσφεραν δωρεάν web mail και chat υπηρεσίες, ενώ είχαν την αποκλειστικότητα στην online διαφήμιση καθώς οι περισσότεροι internet χρήστες στις αρχές του 2000 είχαν πρόσβαση στα websites τους σε καθημερινή βάση. Η Yahoo επίσης πρόσφερε τα πάντα, από νέα, καιρό και σπορ μέχρι τη δική της έκδοση του eBay, το Yahoo! Auctions.

Στο πέρας της δεκαετίας όμως, ισχυρότεροι παίκτες, όπως η Google, το Facebook, το Twitter κλπ, έβγαλαν από το παιχνίδι αυτές τις δύο εταιρίες.

Μοιράσου το: