Κυνηγητά και πιστολίδια σε χρηματαποστολή…

Το συμβάν έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Ν. Αφρικής, Πρετόρια, μία πόλη που φημίζεται για τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, η οποία έχει φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ, αλλά και τις καθημερινές βίαιες συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας.

Το νέο βίντεο προέρχεται από μια κάμερα ταμπλό και δείχνει τον έμπειρο οδηγό της χρηματαποστολής Leo Prinsloo, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές οδήγησης να αποφύγει τους εισβολείς του.

Όπως θα δείτε, αυτό που κάνει εντύπωση είναι η ψυχραιμία που δείχνει ο Leo Prinsloo από την αρχή έως το τέλος, έχοντας καθαρό μυαλό για να αποφύγει τα οχήματα των ληστών, όπως ένα λευκό pick-up, κάνοντας τους απαραίτητους ελιγμούς.

Την ίδια στιγμή δίνει εντολές στον συνοδηγό για το τι πρέπει να κάνει, ενώ το όχημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα θωρακισμένο Toyota Land Cruiser, δέχεται βροχή από σφαίρες.

Τελικά, οι επίδοξοι ληστές έφυγαν με άδεια χέρια, ενώ ακόμα δεν έχουν συλληφθεί από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, ο οδηγός αποτελεί πρώην μέλος της Ειδικής Ομάδας της Αστυνομίας της Ν. Αφρικής και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (SAPS) και επίσης επικεφαλής εκπαιδευτής για τα μαθήματα Lone Operator του Fortis Pro Active Defense με ειδίκευση στην διάσωση ομήρων, εξ ου και η ψυχραιμία που έδειξε.

Μοιράσου το: