Λονδίνο: Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε σταθμό του μετρό

Νωρίτερα το απόγευμα ξέσπασε φωτιά στο σταθμό του μετρό, Elephant and Castle στο κεντρικό Λονδίνο, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο. Μάρτυρες ισχυρίζονται ότι άκουσαν και μια έκρηξη.

Ένας μάρτυρας έγραψε στο Twitter : «Ο καπνός έχει καλύψει την περιοχή. Κάτω από το σταθμό υπάρχουν πολλά μικρά καταστήματα και εστιατόρια που τώρα έχουν καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά πληρώματα έχουν φτάσει στο σημείο».

Ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Υπάρχουν αναφορές για πυκνό καπνό, τον οποίο ακολούθησε έκρηξη».

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε πως δέχτηκαν κλήση στις 13:43 (τοπική ώρα) για να επέμβουν σε μια φωτιά που ξεκίνησε σε γκαράζ, δίπλα στον σταθμό. 

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή της έκρηξης:

Επιχείρησαν 70 πυροσβέστες και δέκα πυροσβεστικά οχήματα.  Δεν ξέρουμε ακόμα εάν υπάρχουν τραυματίες.

london_4

Οι πολίτες που ανέμεναν να επιβιβαστούν σε συρμούς, εγκατέληψαν άμεσα την περιοχή.  Η  αστυνομία απέκλεισε την τρομοκρατική ενέργεια. «Αστυνομικοί και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου υποστηρίζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έχουν κλείσει δρόμνοι γύρω από τον σταθμό και συνίσταται στους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. Ο σταθμός εκκενώθηκε και πραγματοποιούνται εκκενώσεις γύρω κατοικιών» είπε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. 

Μοιράσου το: