Μία μοτοσυκλέτα με δωμάτιο για μεγάλα ταξίδια

Ένα αυτοκινούμενο σπίτι σε δύο τροχούς ;! Έχουμε δει τα πάντα τώρα!

Δημιουργήθηκε από τον 26χρονο Αμερικανό, Jeremy Carman, το πρωτότυπο Moto Home βασίζεται σε μια μοτοσικλέτα Honda CBR 1000 F του 1993 και μια μοτοσυκλέτα Honda CR 500.

Το λεγόμενο «Sleeper Box» που είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος, έχει μήκος 464.82 εκατοστά, ύψος λίγο κάτω απο 99.06 εκατοστά και πλάτος 218.44 εκατοστά, το οποίο σύμφωνα με τον δημιουργό Jeremy, είναι αρκετά μεγάλο για έναν μέσο σωματότυπο ενός ενήλικα! Κατασκευασμένο με GRP και πλαίσιο από αλουμίνιο, ο χώρος διαβίωσης των 280 κιλών είναι επενδεδυμένος με καστόρ δέρμα και ξύλο κέδρου και περιλαμβάνει στρώμα και παράθυρο!

Το Moto Home είναι η πτυχιακή εργασία του Jeremy στη Σχολή Αρχιτεκτονικής της Νότιας Καλιφόρνιας και σκοπεύει να δοκιμάσει τις ικανότητές του κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού 20.000 μιλίων από την Καλιφόρνια στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής και ξανά. Καλή τύχη Τζέρεμι!

«Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να σχεδιάσω μια πλήρως λειτουργική μοτοσυκλέτα εκτός δρόμου με καταφύγιο είναι γιατί θέλω να μπορώ να ταξιδεύω όπου θέλω χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί λόγω εδάφους», σημειώνει ο Τζέρεμι Κάρμαν.

«Η αφήγηση πίσω από το σχέδιό μου είναι ότι θα μου επιτρέψει να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι ζωής στο νοτιότερο άκρο της Λατινικής Αμερικής. Θα διανύσω περισσότερα από 20 χιλιάδες μίλια μέσα από ερήμους, ποτάμια, παραλίες και πιθανότατα θα ανέβω τις Άνδεις

Με λίγη τύχη και με την υποστήριξη του κοινού, μέσω on-line χρηματοδότησης ποιος ξέρει – το Moto Home θα μπορούσε να έρθει σύντομα στους εμπόρους τροχόσπιτων στην Ελλάδα !!!

Μοιράσου το: