Ο πρώτος CEO επιχείρησης που προσφέρει διάλειμμα για… αυνανισμό είναι γυναίκα

Η Έρικα Λαστ διαπίστωσε πως οι υπάλληλοι της επιχείρησης της έγιναν πιο νευρικοί και λιγότερο αποτελεσματικοί λόγω του lockdown. Τους έφτιαξε ένα δωμάτιο όπου μπορούν να πηγαίνουν καθημερινά για να αυνανιστούν “αν το θέλουν”.

Είναι η ιδρύτρια και η CEO της Erika Lust Films, μίας σουηδικής εταιρίας ερωτικών ταινιών που πια έχει την έδρα της στις ΗΠΑ. Η ίδια έχει τον ρόλο του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού. Από την πρώτη της δουλειά, το Good Girl του 2004 (και των 2.000.000 downloads τον πρώτο μήνα) προωθεί τους στόχους του κινήματος της φεμινιστικής πορνογραφίας -που εστιάζει στη γυναικεία απόλαυση.

Σε μια απαιτητική και δύσκολη βιομηχανία, έγινε εκείνη που άλλαξε ό,τι ίσχυε σε θέματα εργασιακών συνθηκών και μισθών των πρωταγωνιστών, προς το καλύτερο. Mπορείτε να τη δείτε και στο πρώτο επεισόδιο του Hot Girls Wanted: Turned On του Netflix.

Το 2019 η πτυχιούχος πολιτικών επιστημών, με μεταπτυχιακό στα ανθρώπινα δικαιώματα Έρικα Λαστ, μπήκε στις εκατό γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή του BBC. Είχε κλείσει 19 χρόνια από την πρώτη της δουλειά σε εταιρίες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στη Βαρκελώνη, όπου σπούδασε και σκηνοθεσία.

Τώρα προκαλεί ξανά, καθώς έγινε η πρώτη CEO που ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να κάνουν καθημερινά διαλείμματα για αυνανισμό εφόσον νιώθουν αυτήν την ανάγκη’. “Ανακάλυψα πως κατά τη διάρκεια του lockdown υπήρχε ένας επιπλέον εκνευρισμός, τον οποίον ξεφορτώθηκα δια του αυνανισμού. Για αυτό και έκανα τη σχετική πρόταση στους υπαλλήλους της εταιρίας”. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ότι ο Μάιος είναι για τις ΗΠΑ ‘ο μήνας του αυνανισμού’.

Έφτιαξε και ειδικό δωμάτιο. “Εκτιμώ απεριόριστα τους συνεργάτες μου και ξέρω πως όταν νιώθουν καλά, δουλεύουν και καλά. Με την πανδημία άλλαξε κατά πολύ το πώς ζούμε. Άρχισα να παρατηρώ ότι οι υπάλληλοι ήταν πιο εκνευρισμένοι και λιγότερο αποτελεσματικοί. Γνωρίζοντας πως υπάρχει ένα πράγμα που μας κάνει να νιώθουμε όλοι καλύτερα, έφτιαξα σταθμό αυνανισμού στα γραφεία για εκείνους”. Και μετά της είπαν πως είναι γεγονός ότι τους απαλλάσσει από το άγχος.

Ειδική ψυχολόγος που πληρώνεται και ως project manager σε σειρά ερωτικών ταινιών, εξήγησε ότι “έχει αποδειχθεί πως ο αυνανισμός δεν σε κάνει μόνο πιο χαλαρό, πιο χαρούμενο και πιο συγκεντρωμένο, αλλά είναι καλός και για τη δημιουργικότητα, ενώ αυξάνει τη διάθεση που έχεις να τελειώσεις το έργο που έχεις αναλάβει. Επιπλέον, παράγει και ενδορφίνες που μας βοηθούν να απαλλαγούμε από την ένταση και την πίεση”.

Μοιράσου το: