“Όσοι νοσηλεύονται ανήκουν σε δύο κατηγορίες – Αλλά όλοι είναι ανεμβολίαστοι”

Ανεμβολίαστοι είναι οι πολίτες που νοσηλεύονται με κορωνοιό στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης.

“Αυτή τη στιγμή, στα νοσοκομεία, οι ασθενείς με κορωνοϊό χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: Άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι μεγαλύτερης ηλικίας και δεν εμβολιάστηκαν και νεαρές ηλικίες οι οποίες επίσης δεν εμβολιάστηκαν” δήλωσε νωρίτερα.

«Δεν μπορεί όλοι οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο να έχουμε την ίδια παρατήρηση, δεν μπορεί να είμαστε όλοι μέρος μιας συνωμοσίας» τόνισε.

Είναι στο χέρι μας να μην περάσουμε τέταρτο κύμα

‘Οταν ρωτήθηκε εάν βλέπει τέταρτο κύμα της πανδημίας το επόμενο διάστημα, ο καθηγητής ανέφερε πως θέλει να βγάλει από το μυαλό του αυτό το σενάριο.

«Δεν θα ήθελα να ξαναζήσουμε τις ίδιες σκηνές» τόνισε, αλλά παραδέχτηκε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να βιώσουμε παρόμοια κατάσταση αλλά σε μικρότερο μέγεθος και με άλλες ηλικίες.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι είναι στο χέρι του καθενός να μην περάσουμε τα ίδια, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Για το γεγονός πως τα μικρότερα παιδιά δεν εμβολιάζονται ακόμη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα παρατηρεί πως η μετάλλαξη Δέλτα διασπείρεται πιο εύκολα σε παιδιά έκανε σχόλιο ο κ.Λουκίδης.

Δήλωσε πως η ιατρική βιβλιογραφία όσον αφορά τον εμβολιασμό παιδιών είναι ακόμη ιδιαιτέρως περιορισμένη και για αυτό εξέφρασε την εκτίμηση πως πρέπει να εμβολιαστεί πρώτα όλο το εκπαιδευτικό και παρεκπαιδευτικό σύστημα.

Πηγή: skai.gr

Μοιράσου το: