Προφυλακιστέος ο Μένιος Φουρθιώτης και δύο συγκρατούμενοι του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την απολογία του ενώπιον του 30ου Τακτικού ανακριτή για τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην υπόθεση των επιθέσεων στο σπίτι του, που φέρεται να σχεδίασε ο ίδιος.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του που εμπλέκονται εκτός από τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος.

Η απόφαση για την ποινική μεταχείριση των τριών κατηγορουμένων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Προηγήθηκε η απολογία των τεσσάρων κατηγορουμένων που διήρκησε περίπου 6 ώρες με τον βασικό κατηγορούμενο να δίνει τις εξηγήσεις του για ένα δίωρο.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Με ανατινάξεις ATM συνδέεται ο ένας από τους 2 ποινικούς

H ανάλυση δεδομένων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρά ως προς την υπόθεση της σύλληψης του Μένιου Φουρθιώτη και μάλιστα όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο ένας από τους δυο ποινικούς ταυτοποιήθηκε ως μέλος σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ.

Με τη σύλληψη του οι αστυνομικοί έλαβαν μέσω διάταξης το DNA του και όταν «έτρεξαν» τον κωδικό με το γενετικό του υλικό στη βάση δεδομένων των εγκληματικών εργαστηρίων τότε αυτός χτύπησε και διαπιστώθηκε -κατά τις πληροφορίες-  ότι συμμετείχε σε τουλάχιστον μια απόπειρα ανατίναξης ΑΤΜ στην Αττική.

Πρόκειται για τον συνοδηγό της μοτοσικλέτας και τα στοιχεία αυτά αναμένεται να προστεθούν στη δικογραφία. Στξ δικογραφία αναμένεται να προστεθούν και τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάλυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κινητών που έχουν κατασχεθεί.

Την ίδια ώρα, ήδη οι δικαστικές Αρχές έχουν στα χέρια τους δεκάδες μηνύσεις, αγωγές και αναφορές σε βάρος φυσικών, νομικών και κρατικών προσώπων που είχε κινηθεί νομικά εναντίον τους ο Μένιος Φουρθιώτης. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών τις έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία και μαζί τους έχουν βάλει και επίμαχα δημοσιεύματα για τα πρόσωπα αυτά σε Μέσα επιρροής του Μ. Φουρθιώτη. Όπως λένε αστυνομικές πηγές είναι στο χέρι του ανακριτή εάν θα κάνει μεγαλύτερη έρευνα και δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες κατηγορίες.

Μοιράσου το: